Hukuk Davaları

Hukuk davaları konusunda boşanma davasını ifade ettikten sonra bu kategoriye giren diğer davalar aşağıda belirtilmiştir. 

Tazminat davaları 

Alacak davaları 

Tapu iptali ve tescil davaları 

El atmanın önlenmesi davaları 

İtirazın iptali davaları 

Kamulaştırma davaları 

İşçilik davaları 

Menfi tespit davaları 

Miras davaları 

Ortaklığın giderilmesi davaları 

Yukarıda belirtilen hukuk davaları özel hukuk kapsamındaki başlıca dava türleridir. Birçok yönden her insanın başına gelebilecek davalardır. Her biri kişinin hak ve hürriyetini koruma amaçlı davalar olurken maddi manevi hakların korunmasını da sağlamaktadır. Hukuk sistemi açısından gerekli görülen dava seçenekleri ile kişiler haklarını mahkeme yoluyla alabilmektedir. Davalardan birinde kazançlı çıkmak için avukat seçiminin çok önemli rol oynadığını söylemek gerekir. Doğru avukatı seçtiğiniz vakit davayı kazanma olasılığınız çok yüksektir.

Hukuk Davaları

İstanbul Avukatı 

Hukuk davaları kapsamında her zaman avukata ihtiyaç vardır. Bazı zamanlarda mahkeme tarafından tayin edilen avukatların davaya yönelik yetersiz kaldığı da görülmektedir. Özellikle hukuk davaları kapsamında her avukatın etkin bir tecrübeye sahip olmadığı bilinmektedir. Bu yüzden alanında uzman ve son derece etkili sonuçlar alabilen İstanbul avukatı önerilmektedir. Bugüne dek görülen tüm hukuk davalarında yeterli tecrübeye sahip oluşu ve konuyu uzmanlıkla incelemesi planlı çalışma düzenini öne çıkarmaktadır. Hukuk davaları kapsamına birçok konu girmektedir. Boşanma davaları aile mahkemesi tarafından görülüyor olsa da aynı zamanda hukuk davası olarak nitelendirilmektedir. 



Yorum Gönder

1 Yorumlar