Özel Hukuk Kapsamındaki Başlıca Dava Türleri

Hukuk Davaları 

Hukuk davaları konusunda boşanma davasını ifade ettikten sonra bu kategoriye giren diğer davalar aşağıda belirtilmiştir. 
Hukuk Davaları
Hukuk davaları

Tazminat davaları 
Alacak davaları 
Tapu iptali ve tescil davaları 
El atmanın önlenmesi davaları 
İtirazın iptali davaları 
Kamulaştırma davaları 
İşçilik davaları 
Menfi tespit davaları 
Miras davaları 
Ortaklığın giderilmesi davaları 
Yukarıda belirtilen hukuk davaları özel hukuk kapsamındaki başlıca dava türleridir. Birçok yönden her insanın başına gelebilecek davalardır. Her biri kişinin hak ve hürriyetini koruma amaçlı davalar olurken maddi manevi hakların korunmasını da sağlamaktadır. Hukuk sistemi açısından gerekli görülen dava seçenekleri ile kişiler haklarını mahkeme yoluyla alabilmektedir. Davalardan birinde kazançlı çıkmak için avukat seçiminin çok önemli rol oynadığını söylemek gerekir. Doğru avukatı seçtiğiniz vakit davayı kazanma olasılığınız çok yüksektir.
İstanbul Avukatı
İstanbul Avukatı

İstanbul Avukatı 

Hukuk davaları kapsamında her zaman avukata ihtiyaç vardır. Bazı zamanlarda mahkeme tarafından tayin edilen avukatların davaya yönelik yetersiz kaldığı da görülmektedir. Özellikle hukuk davaları kapsamında her avukatın etkin bir tecrübeye sahip olmadığı bilinmektedir. Bu yüzden alanında uzman ve son derece etkili sonuçlar alabilen İstanbul avukatı önerilmektedir. Bugüne dek görülen tüm hukuk davalarında yeterli tecrübeye sahip oluşu ve konuyu uzmanlıkla incelemesi planlı çalışma düzenini öne çıkarmaktadır. Hukuk davaları kapsamına birçok konu girmektedir. Boşanma davaları aile mahkemesi tarafından görülüyor olsa da aynı zamanda hukuk davası olarak nitelendirilmektedir. 
kanuni haklarınız
Kanuni Haklar
İstanbul Avukatı hukuk bürosunun diğer bürolardan ayıran en önemli özelliği, size bilmediğiniz kanuni haklarınızı hatırlatır ve sizin bütün hukuki haklarınızı almak için bütün kanun yollarını en kısa sürede tüketir. Siz de İstanbul Avukatı hukuk bürosu ile irtibata geçin, bütün haklarınızı alın. 

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Tazminat davaları konusunda yardım istiyorum gerçekten mağdur edildim ve haklarımı bilmiyorum

    YanıtlaSil
  2. bilgi için İstanbul Avukatı iletişim bilgilerinden uzmanlardan bilgi alabilir ya da büroyu ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. En çok mağduriyet kıdem tazminatı konusunda yaşanıyor

    YanıtlaSil