Boşanma Davaları

Günümüzde eşler arasında oluşan sorunlar beraberinde en çok görülen davaların başında boşanma davaları gelmektedir. Boşanma davası beraberinde iki tarafın haklarının belirlenmesi, nafakanın belirlenmesi gibi birçok konu da incelenmektedir. Bazen birkaç davada sonuçlanan boşanmalar, İstanbul avukatı sayesinde tek celsede tamamlanmaktadır. Evlilik birliğinin temelden sarsılmış olması halinde boşanma hem kadın hem de erkekler için genel bir haktır.

Boşanma Davaları

Boşanma davaları aile mahkemesinde görülen dava türü olup özel hukuk davalarından ayrı kuralların uyguladığı davalardır. Eşler arası eşya paylaşımı, maddi manevi tazminat gibi birçok konu da incelenerek çözüme kavuşturulmaktadır. Çiftler arasında çıkan anlaşmazlıkların mahkemeye taşınması halinde ortak çocukları bulunuyorsa velayet davası da açılır. 

İstanbul Avukatı 

Hukuk çerçevesinde yer alan davaların hızlı ve müvekkillerin istediği şekilde sonuçlanması için en önemli görev ve rol sahibi kişi avukattır. Avukatlar mesleği gereği her çeşit davaya bakmakla yükümlü kişilerdir. Fakat her avukat tüm davalara bakmamaktadır. Bu konuda öne çıkan İstanbul avukatı ise tüm hukuk kollarına yayılan davalara bakmaktadır. Gerek ceza davalarında gerek uyuşmazlık türündeki dava çeşitlerinde sizin yanınızda olacak en iyi seçimdir. Bildiğiniz üzere bir davayı kazanıp kazanmamanız avukatın becerisine ve tecrübesine bağlıdır. Tecrübesiz bir avukatla çalıştığınızda haklı olduğunuz davayı bile kaybetmeniz mümkündür. Bu yüzden avukat seçimi çok önemli olup kişinin haklarını savunacak yöntemlerin en iyi belirleyicisi diyebiliriz. 

İstanbul Avukatı firması olarak her türlü hukuki konularda destek vermeye hazırız. Bizimle iletişime geçiniz.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. biz de boşarız :) yanlış anlamayınız işimiz bu :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. bütün makalelerimiz özgündür. telif hakkına dikkat ediyoruz.

      Sil
  3. her şeyin başı sağlık. yoksa iğne yersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın hemşire. sağlık olmayınca paranın hiçbir kıymeti yok. bazen sağlığınızı geri almak için para işe yaramayabilir.

      Sil